29.4.2021 Meille syntyi pentuja!
Sijoitusnaaraame Nuppu synnytti aamulla seitsemän isokokoista pentua. Emo ja pennut voivat kaikki hyvin. Jos olet kiinnostunut ostamaan meiltä pennun, lähetä sähköpostia, jossa kerrot millainen koti sille olisi tarjolla. Kerro myös perheestäsi (ammatit, lasten iät), onko muita lemmikkejä, missä asutte jne. Valitsen ehdokkaiden joukosta sopivimman tuntuiset ostajat, joiden kanssa järjestän ensin videotapaamisen ja kutsun sitten myöhemmin katsomaan pentuja. Valitettavasti emme pysty koronatilanteen vuoksi ottamaan vastaan ylimääräisiä kävijöitä.

30.4.2020 Pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa
Kaikki tämän kevään pennut ovat nyt lähteneet uusiin koteihinsa ja perheemme seniorikissat nauttivat taas ihanasta rauhasta. Jos tarvitset neuvoja pennun etsimiseen, lähetä sähköpostia minulle tai ota yhteyttä Suomen Ragdoll-kissayhdistyksen pentuneuvojaan.

16.1.2020 Meillä on pentuja!
Meille syntyi sunnuntai-iltana 12.1. viisi isokokoista ja pontevaa pentua. Näyttäisi siltä, että kolme niistä on tyttöjä ja kaksi poikia. Vierailijoita nämä alkavat ottaa vastaan vasta helmikuun puolivälissä, mutta lähetä sähköpostia, jos olet pennuista kiinnostunut.

14.1.2019 Tauko kasvatuksessa
Tänä vuonna meille ei ole luvassa pentuja työkiireiden ja kesämökin rakentamisen vuoksi.

15.2.2018 Meille syntyi pentu
Hillary sai 15.1. yhden ainokaisen pennun. Poikapennulle on jo koti tiedossa.

12.12.2017 I-pentueen tytöt muuttaneet koteihinsa
Viime viikonloppu sujui pentuja luovuttaen. Kaikki I-pentueen tytöt löysivät mukavat kodit, joihin ne muuttivat viettämään ihanaa lemmikin elämää.

5.9.2017 Neljä terhakkaa pentua!
Meille on vihdoinkin syntynyt pentuja 31.8. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikki olisivat tyttöjä. Koska isä on cremen värinen, tytöt ovat väritykseltään sini- tai ruskeakilpikonnia. Kolme on kuvioltaan mittedejä ja yksi bicolour. Kuvia laittelen enemmän facebook-sivulleni Dollgarden's ragdolls.

6.8.2017 Pentuja tulossa!
Pitkän yrittämisen jälkeen Fumiko (FI*Dollgarden's Deutzia) ja Lassi (CH FI*AzuLejo's Leandro) löysivät vihdoin yhteisen sävelen. Kaikki tyttöpennut ovat väritykseltään kilppareita (sininen tai ruskea ýhdistettynä punaiseen), poikapennut ovat sinisiä tai ruskeita. Kuvioina on joko mitted tai bicolour.

4.6.2017 Hillary on International Champion
Kävimme Hillaryn kanssa Tallinnassa kissanäyttelyssä ja saimme toivotun ulkomaansertin, joten Hillary on nyt IC FI*Dollgarden's Gillenia Trifoliata. Tuomari Christiano Federico Sandon kehui tyttöä lupaavaksi neidoksi, mutta totesi tämän tarvitsevan poikaystävää. Olen samaa mieltä ja Hiltsu jää nyt näyttelytauolle kunnes syksyllä toivottavasti on vuorossa mammaloma.

10.2.2017 Hillaryn sydän ja munuaiset ultrattu
Nuorin naaraamme Hillary (CH Dollgarden's Gillenia Trifoliata) kävi ell Seppo Lambergin luona Lahdessa sydän- ja munuaisultrassa. Sekä sydän että molemmat munuaiset ovat lääkärin mukaan mallikelpoisessa kunnossa. Nyt Hillary käy vielä parissa näyttelyssä ja sen jälkeen sille etsitään loppukesästä poikaystävä.

16.6.2016 Viisi pentua syntynyt!
Tänään iltapäivällä syntyi H-pentueeseen viisi pentua. Poikien värit voivat olla ruskea, sininen, suklaa tai lila. Tytöilla samat vaihtoehdot ovat kilpikonnavärityksenä.

13.12.2015 Kaikki pennut ovat varattuja
Kaikille pikkukolleillemme on nyt löytynyt koti. Seuraava pentue on suunnitteilla kesäksi 2016.

18.11.2015 Pentujen varaustilanne
22.9. syntyneen pentueen pikkukollit ovat kaikki nyt varattuja. Sen sijaan 19.10. syntyneet pennut etsivät vielä kotia ja alkavat nyt ottaa vierailijoita vastaan.

19.10.2015 Toiset neljä pikkukollia!
Sylvi synnytti tänään neljä pentua, jotka nekin ovat kaikki poikia! Pennut kasvavat meillä kotona.

23.9.2015 Pentuja syntynyt!
Fumiko synnytti eilen neljä reipasta ja isokokoista kollipentua. Pennut kasvavat sijoituskodissa Pohjois-Helsingissä.

8.9.2015 Pentuja tulossa!
Sijoituskodissa asuva kasvattini Fumiko (Dollgarden's Deutzia) on tiineenä ja pentuja on luvassa parin viikon kuluttua. Mahdolliset värit ovat sininen ja ruskea. Kuvio voi olla mikä hyvänsä - colourpoint, mitted tai bicolour/high mitted.

7.3.2015 Kissalamme menestyjät
Kissalassamme on nyt peräti kaksi ykköstilan saavuttajaa! Monni (GIP SC Dollgarden's Anemone) valittiin Suomen Ragdoll Kissayhdistyksen vuoden 2014 Colourpoint-kastraatiksi, eli se oli selviytynyt näyttelyissä pistetilaston kärkeen. Siitosuroksemme Robin (Eurovisions San Francisco) puolestaan voitti Vuoden 2014 siitosuros -pokaalin, sillä sen jälkeläiset olivat viime vuonna niittäneet eniten näyttelymenestystä.

8.11.2014 Menestystä näyttelyssä
Monni pärjäsi taas hienosti näyttelyssä Espoon Dipolissa. Tuomari Veikko Saarela antoi sille sertin ja valitsi sen neljästä arvostelemastaan kastraattinaaraasta parhaana loppukilpailuun. Huomenna sunnuntaina kilpailu jatkuu.

1.8.2014 Neljä suloista pentua!
Sinikalle (Dollgarden's Betula) syntyi tänään neljä terhakkaa pentua, joiden isä on Sunrunner's-kissalan komea kolli Huisku (Sunrunner's Rohan). Kaikki ovat väriltään sinisiä. Kuviot paljastuvat muutaman päivän kuluttua, mutta mahdollisia ovat mitted ja bicolour. Sukupuoletkin selviävät lähiaikoina.

27.7.2014 Vielä viikko odotusta
Sinksun massu on pyöristynyt oikein somasti - se muistuttaa nyt nelijalkaista ilmalaivaa. Painoa on kertynyt lähes 2 kg, joten ihan hyvän kokoinen pentue taitaa tulla. Viikon kuluttua se selviää...

27.7.2014 Monni Kaapelitehtaalla kissanäyttelyssä
Kaapelitehtaalla oli hikinen mutta hieno viikonloppu. Lauantaina Monnista tuli Best in Show. Sunnuntaina finaalipaikka menetettiin kauniille pyhä birma -rouvalle, josta tuli sitten BIS. Ei siis hävitty huonolle ollenkaan!

14.3.2014 Näyttelyvuosi on alkanut hyvin
Monni on tänä vuonna osallistunut jo kolmeen näyttelyyn, ja kaikissa se on valittu tuomarinsa parhaana kastraattinaaraana loppukilpailuun eli paneeliin. Seuraava näyttely on 12.4. Helsingin Messukeskuksen PetExpossa. Siellä onkin mukana kunnon edustusjoukkue, sillä Dollgarden's-kissoista osallistuvat myös Monnin poika Unski ja Sinikan kolme pentua: tyttäret Fumiko ja Lilli sekä poika Vikke.

18.11.2013 Pennut lähtivät
Kaikki pennut ovat nyt muuttaneet uusiin koteihinsa. Seuraava pentue on suunnitteilla ensi vuonna.

21.10.2013 Robin sai lisää vauvoja
Kollini Robin ja Sunrunner's-kissalan Elli saivat tänään neljä suloista pentua Vantaalla.

15.8.2013 D-pentue syntyi!
Pitkän ja välillä turhauttavan odottelun jälkeen meille syntyi vihdoin viisi suloista pentua 14.8. Vauvat voivat hyvin ja emo hoitaa niitä hellästi ja omistautuvasti.

27.7.2013 Monnista Supreme
Näyttelyprinsessamme Monni (Dollgarden's Anemone) valmistui tänään Supreme Championiksi Kaapelitehtaalla SUROKin näyttelyssä. Arvonimi on korkein mitä sertejä keräämällä voi saada, ja sen saavuttavat vain kaikkein upeimmat kissat.

22.7.2013 Pentuja tulossa!
Sinikka on nyt niin selvästi tiineenä, että sen uskaltaa jo julkistaa. Jos kaikki menee hyvin, pennut syntyvät elokuun puolivälissä, vierailijoita ne alkavat ottaa vastaan syyskuun puolivälin aikoihin ja luovutusiässä ne ovat marraskuun puolivälissä.

13.7.2013 Jännittävä näyttely tulossa
Monni osallistuu Surokin näyttelyyn Helsingin kaapelitehtaalla 27.-28.7. Tilanne on tavallista jännittävämpi, koska Supreme Champion -arvonimestä puuttuu enää yksi serti.

27.4.2013 Monni PetExposssa
Olimme tänään PetExpossa RUROKin kissanäyttelyssä. Monni sai Henry Hornellin pöydällä sertin ja se valittiin Värin parhaaksi. Tuomarin paras -valinnoissa Monni jäi tällä kertaa toiseksi upealle maine coonille. Viimeisestä Supreme Champion -titteliin tarvittavasta sertistä Monni kilpailee kesällä SUROKin näyttelyssä Helsingin Kaapelitehtaalla heinäkuun lopussa. Huomenna sunnuntaina PetExpossa suorittaa näyttelydebyyttinsä Monnin äskettäin vuoden täyttänyt poika Unski. Jännittävää nähdä, miten kollin käy.

3.3.2013 Monnilla näyttelyputki
Viikko sitten Tallinnassa Monni sai kumpanakin päivänä sertin, mutta venäläiset tuomarit olisivat toivoneet siltä vahvemmin tyypitettyä lookia. Tänään sen sijaan URK:n näyttelyssä Vuosaaressa ruotsalainen Sirpa Lindelöf oli suosiollisempi. Monnista tuli BIV (värin paras eli paras sinisistä colourpoint-ragdolleista) sekä NOM (paras tuomarin arvostelemista leikkaamattomista naaraista). Nyt ylimmästä eli Supreme Champion -arvosta puuttuu enää kaksi sertiä.

26.1.2013 Robin on meillä yökylässä
Sinikan juoksu alkoi eilen ja tänään Robin haettiin meille. Pienen alkutunnustelun jälkeen poika pääsi treenaamaan astumista. En osaa vielä yhtään sanoa, pääsikö se maaliin asti, mutta viimeistään kuukauden kuluttua pitäisi selvitä, onko pentuja tulossa. Kissan tiineys kestää noin yhdeksän viikkoa.

20.1.2013 Monni menestyi näyttelyssä
Olimme tänään Lahdessa SUROKin näyttelyssä. Monni sai sertin luokassa 3 ja tuomari valitsi sen loppukilpailuun parhaana arvostelemistaan leikkaamattomista naaraista. Seuraavan kerran Monni osallistuu näyttelyyn helmikuun lopulla Tallinnassa.

4.1.2013 Sinikan hormonit hyrräävät
Sinikan juoksu on vihdoinkin alkanut pitkän syystauon jälkeen. Seuraavan tullessa - ehkä jo parin viikon kuluttua - yritämme astutusta.

28.10.2012 Vaarista tuli World Winner
Zagrebissa Kroatiassa pidettiin kissojen maailmannäyttely, jossa Euroopan komeimmat kissat kilpailivat keskenään. Kollikissamme Robinin isoisä, Diadem's Ulysses Soltone, valittiin voittajaksi puolipitkäkarvaisten kastrattiurosten joukosta. Ukki saa nyt liittää nimeensä harvinaisen ja himoitun tittelin: WW'12. Dollgarden's onnittelee norjalaista Diadem's-kissalaa hienosta menestyksestä!

25.10.2012 Juoksua odotellessa
Nuoren naaraamme Sinikan on tarkoitus päästä treffeille kollimme Robinin kanssa mahdollisimman pian. Sinikalla tuntuu vain olevan nyt kaamostauko juoksuissa. Laitan tänne tietoa heti kun jotain alkaa tapahtua.

30.8.2012 Monnille taas serti
Monni jatkoi viime viikonlopun näyttelyssä Vantaalla puhdasta sertisuoraansa. Se ei vielä kertaakaan ole hävinnyt sertikilpailua. Tällä kertaa se menetti kuitenkin loppukilpailupaikan niukasti norjalaiselle metsäkissalle.

28.7.2012 Hyvä päivä näyttelyssä
Monni oli tyttärensä Tertun kanssa SUROKin näyttelyssä Espoon Barona Areenassa. Monni sai 3.luokassa sertin, vaikka se ei pentujen jälkeen ole vielä ihan parhaimmillaan. Pikkuinen Terttu oli tuomarinsa arvostelemista neljästä ragdoll-pennusta paras ja kaikista tuomarinsa pennuista toiseksi paras. Paneelipaikan se hävisi hiuksenhienosti vähän varttuneemmalle norjalaisen metsäkissan pennulle. Näyttelyn jälkeen Terttu muutti uuteen kotiinsa Vantaalle ja sai nimekseen Luna.

8.7.2012 Luovutusikäinen tyttöpentu vapaana
Kaupan peruuntumisen vuoksi meillä on vielä vapaana Dollgarden's Campanula eli Pirkko, joko sijoituskissaksi (1-2 pentuetta sopimuksen mukaan) tai lemmikiksi.

20.5.2012 Etsitään sijoituskotia tyttöpennulle
Enää yksi tyttöpentu on vapaana ja etsin sille mukavaa sijoituskotia. Sijoituskissa elää luonasi lemmikin tavoin, mutta virallisesti omistusoikeus siirtyy vasta 1-2 pentueen jälkeen. Lähetä sähköpostia tai soita, jos olet kiinnostunut.

29.4.2012 Kollipojat kissanäyttelyssä
Viikonlopun näyttelyssä Robin sai ensimmäisen sertinsä aikuisten luokassa, mutta Batman saa vielä odottaa champion-titteliä. Se hävisi kolmanne sertinsä taas vankemmalle vastustajalle. Nyt Batman kasvattaa massaa vähän aikaa ennen kuin lähtee taas kilpakehiin.

18.4.2012 Pennut hyvässä kasvuvauhdissa
Kaksi pennuista on jo ylittänyt 200 gramman rajapyykin ja kolmaskin saavuttaa sen varmasti huomenna. Kaikki kolme ovat väriltään sinisiä ja mitted-kuvioisia. Vierailijoita pennut alkavat ottaa vastaan toukokuun puolivälissä.

14.4.2012 Pentublogi on päivitetty
Sain blogini tekniset ongelmat ratkaistua ja päivitys on nyt alkanut. Seuraa myös Facebook-sivuani Dollgarden's ragdolls. Löydät sieltä lisää kuvia pentueesta.

9.4.2012 Pennut syntyivät!
Monni sai viime yönä pentuja. Emo on viettänyt tänään päivän eläinklinikan päivystyksessä, sillä kaksi istukkaa jäi kiinni. Päivitän taas pentublogia, kunhan tilanne hiukan tasaantuu.

12.3.2012 Monni odottaa pentuja!
Tänään varmistui, että Monni on tiineenä. Ultrassa näkyi ainakin kaksi pentua, mutta lisää saattoi piilotellä etummaisten takana. Pennut syntyvät pääsiäisen aikoihin. Niiden isä on Sunrunner's Jofra (Rag a 03).

3.3.2012 Näyttelyssä Kirkkonummella
Batman hävisi sertin vankemmalle ja kehittyneemmälle urokselle, mutta Robin saavutti jälleen menestystä. Teinipoikamme voitti värin paras -valinnassa kaksi aikuista urosta, mutta tuomarin paras -valinnassa hävisi kuitenkin taas mainecoonille. Niitä on vaikeaa voittaa...

15.1.2012 Toinen päivä näyttelyssä
Tänään sujui vielä paremmin kuin eilen. Robin oli BIV (värin paras), Batman sai sertin ja Sinksun tulos oli taas EX2. Pikku neitimme pitää vähän kasvaa ennen kuin menestystä avoimessa luokassa voi odottaa.

14.1.2012 Näyttelyssä Kaapelitehtaalla
Batman ja Sinksu kilpailivat tänään ensimmäisen kerran aikuisten luokassa samalla kun täyttivät 10 kuukautta. Batman oli ainoa luokassaan ja sai sertin, mutta Sinikka hävisi sertikilpailun kypsemmälle kilpasiskolle. Kummastakin tuomarit löysivät paljon hyvää sanottavaa ja ikä tuo kypsyyttäkin lisää.

23.12.2011 Pennut työn alla
Komea Mino-kolli kävi meillä joulunalusviikolla kylässä ja Monni vietti sen kanssa pari vuorokautta saunan pesuhuoneessa. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei tällä kerralla vielä saatu pentuja aikaan. Yritämme uudelleen, kun Monnille tulee seuraava juoksu.

3.9.2011 Uusi pikkukolli
Meille saapui tänään Göteborgista Eurovisions-kissalasta suloinen pikkukolli Robin.

27.8.2011 Monnista GIC
Monni valmistui tänään Grand International Championiksi RUROKin näyttelyssä Vantaalla. Tuomari Karl Preiss piti Monnista kovasti ja valitsi sen myös värin parhaaksi(BIV) ja tuomarin parhaaksi leikkaamattomaksi naaraaksi (NOM). Nyt Monni pitää näyttelytaukoa, sillä suunnitelmissa on astuttaa se mahdollisimman pian.

22.8.2011 Menestystä Tallinnassa
Monni sai Tallinnan näyttelyssä molempina päivinä sertin, ja nyt grand international championista puuttuu enää yksi serti. Sunnuntaina Monni oli myös tuomarin (Charles Spijker) paras leikkaamaton naaras. Ensi viikonloppuna olemme Vantaalla näyttelyssä Myyrmäki-hallissa.

31.7.2011 Näyttelyputki jatkuu
Olimme SUROKin näyttelyssä sekä eilen että tänään. Monni sai molempina päivinä sertin ja tänään se oli myös tuomarin paras leikkaamaton naaras. Eilen mukana oli ensimmäisessä näyttelyssään poikapentumme Batman, joka sai Ex1:n ja tänään tyttöpentumme Sinikka, jolle tuomari myös antoi Ex1:n.

25.7.2011 Näyttelyssä Latviassa
Monni sai Latvian Jelgavassa viikonloppuna kaksi sertiä ja valmistui International Championiksi. Lisäksi se oli lauantaina tuomarin paras II-kategorian (puolipitkäkarvaiset kissat) leikkaamaton naaras. Matka oli pitkä, mutta Monni kesti sen hienosti.

23.5.2011 Koko pentue varattu
Kaikille pennuillemme on nyt löytynyt mukava koti. Seuraava Dollgarden's-pentue on suunnitteilla loppuvuodesta Monnille.

19.5.2011 Yksi pentu vielä vapaana
Koko pentueesta on varaamatta enää Dollgarden's Bergenia. Se on mitted-kuvioinen tyttökissa ja viereisessä pentukuvassa oikealla takarivissä.

25.4.2011 Vilkas näyttelyviikonloppu
Olimme Monnin kanssa lauantain ja sunnuntain Myllypurossa kissanäyttelyssä. Monni sai kumpanakin päivänä sertin, joten nyt International Champion -arvosta puuttuu enää yksi serti - se ulkomailla hankittu. Katselen parhaillaan, mitä näyttelyitä naapurimaissa olisi tarjolla kesäkuukausina.

22.4.2011 Kissanäyttelyssä Helsingissä
Olemme Monnin kanssa lauantaina ja sunnuntaina 23.-24.4. kissanäyttelyssä Myllypuron Tenniskeskuksessa Itäkeskuksen metroaseman lähellä. Tervetuloa juttelemaan! Tunnistat meidät häkin päällä olevasta Dollgarden's-kyltistä.

18.4.2011 Vierailuviikot
Pennut ovat alkaneet ottaa vierailijoita vastaan. Ne kipittävät innoissaan huoneen ovelle kuullessaan jonkun lähestyvän ja yrittävät kovasti kiivetä lahjetta pitkin syliin. Kannattaa siis laittaa kunnon housut kyläilyä varten!

15.3.2011 Pentuja syntynyt!
Meille syntyi viime yönä peräti kuusi reipasta pentua, kolme tyttöä ja kolme poikaa. Kaikki ovat sinisiä ja kantavat suklaata, kuviovaihtoehdot ovat mitted ja colourpoint. Niiden kehitystä voit seurata pentublogista.

8.2.2011 Pentuja tulossa
Vaikuttaa varsin vahvasti siltä, että meille syntyy pentuja maaliskuun puolivälissä. Ainon ruokahalu on selvästi lisääntynyt, ja sen nisät ovat turvonneet ja punottavat. Kun pennut ovat syntyneet, päivitän taas pentublogiin uutisia tarkemmin.

30.1.2011 Hieno näyttelytulos
Olimme Monnin kanssa koko viikonlopun SUROKin näyttelyssä Lahdessa. Monni sai molempina päivinä sertin ja valmistui championiksi. Sunnuntaina se valittiin myös värin parhaaksi ja tuomarin parhaaksi. Paneelissa kuusi kissaa kahdeksasta sai pisteitä, ja Monni oli yksi niistä. Terävimpään kärkeen se ei kuitenkaan enää yltänyt. Erityisen ylpeä olen siitä, että se hallitsi hermonsa hienosti koko ajan, vaikka sen takana yksi kissoista sai hepulin ja alkoi rähistä. Eikä häntäkään ollut enää koipien välissä!

12.1.2011 Sulhanen vierailulla
Lila colorpoint-kolli Festivus vietti meillä kiihkeät pari päivää. Pariskunnalla näytti sujuvan hyvin, ja pentuja on toivottavasti tulossa maaliskuun puolivälin aikoihin. Mahdolliset pennut ovat kaikki väriltään sinisiä ja kantavat suklaata. Kuviovaihtoehdot ovat colorpoint ja mitted.

30.12.2010 Astutus suunnitteilla
Odottelemme parhaillaan Ainon seuraavaa juoksua, jotta saamme sen astutettua. Pentujen isäksi on tarjolla liila colorpoint-kolli Festivus.

24.12.2010 Monni naisen ikään
Joulupäivällistä valmistellaan ja Monni kiemurtelee vieressä ensimmäisen juoksunsa hormonimyrskyissä. Raukka on itsekin ihmeissään oudoista tuntemuksistaan.

10.10.2010 Monni menestyi näyttelyssä
Olimme Monnin kanssa Helsingin Myllypurossa kissanäyttelyssä, ensimmäistä kertaa aikuisten luokassa, ja tuomari ihastui neitoseemme kovasti. Monni voitti sertin, se valittiin värin parhaaksi ja pääsi lopulta jopa paneeliin. Siellä sitä ujostutti niin, että sen upea häntä pysyi tiukasti mahaa vasten.

19.9.2010 Monni kävi jalostustesteissä
HCM-testi oli negatiivinen eli puhdas, samoin FeLV/FIV. Veriryhmältään Monni on B.